2-2 Christoffer Hafsås (80. min)

Gult kort: Johan Guddal Sunde, Jølster

Dommar: Rune Haugland, Haugen
Assistentdommarar: Gloriyan Sureskumar Kathirave, Eid og Muhamet Barlla, Eid

Eid og Jølster spelte i kveld 2-2 i ein treningskamp på Eid Idrettspark. Etter å ha nedsabla Tornado Måløy heile 8-0 i sist treningskamp fekk heimelaget langt meir motstand i dagens kamp.

Jølster starta kampen best og spelte seg fram til to-tre halvsjansar fyrste kvarteret. Jølster var langt meir på hugget enn heimelaget, og det hadde ikkje vore ufortent om Jølster hadde tatt leiinga tidlig i kampen. Etter 30 minutt spelte Eid seg fram til sin største sjanse før pause. Anders Midthjell kom heilt fri på 16-meteren, men lobben frå Midthjell gjekk rett på Jølsterkeeper Stian Helgås.

Andre omgang starta med ein stor sjanse til Eid sin innbyttar Christoffer Hafsås. Hafsås dempa ballen på brystet, men uheldigvis for Hafsås gjekk skotet frå omlag 16 meter like utanfor. Like etter tok Eid leiinga 1-0 ved Espen Vadøy. Johannes Myklebust fossa fram på høgrekanten og innlegget enda etter litt fram og tilbake opp hos Espen Vadøy inne i feltet. Vadøy var kald og rolig i avslutninga og sette ballen sikkert i mål frå 6-7 meter hold.

Fem minutt etter utlikna Jølster til 1-1 ved Knut Øystein Ripe. Kristoffer Hundershagen som debuterte for Jølster i dag vann ballen høgt oppe på Eid sin banehalvdel. Hundershagen spelte glimrande gjennom Knut Øystein Ripe som kom heilt åleine mot Eid sin keeper Jim Rune Hoddevik. Avslutninga til Ripe redda Hoddevik glimrande, men uheldigvis for Eid sin unge keeper snappa Ripe ballen igjen og trilla ballen i tomt mål.

25 minutt før slutt blei Eid sitt stortalent Torbjørn Aabrekk bytta inn, og fekk dermed sin debut for A-laget til Eid. Fem minutt etter var Aabrekk på rett plass inne i feltet og fekk avverga ein kjempesjanse til Jølster. Eit innlegg frå høgrekanten trilla på tvers inne i feltet, og Johan Guddal Sunde hadde berre å sette breisida til. Torbjørn Aabrekk las situasjonen glimrande og fekk kasta seg inn i situasjonen og klarert ballen ut av farlig sone. I denne perioden fekk Eid virkelig køyrt seg og det var heilt fortent då Kristoffer Hundershagen gav bortelaget leiinga 2-1 etter 76 minutt. Eit langt innkast frå Arvid Bakke blei klarert ut i feltet der Hundershagen dunka ballen knallhardt i mål frå 14-15 meter.

Jølster kunne etter denne scoringa punktert kampen, men i staden for scoring til Jølster utlikna Christoffer Hafsås til 2-2 etter 80 minutt. Hafsås kom fyrst på eit langt framspel frå Johannes Myklebust, og headinga frå langt hold gjekk over keeper Helgås og i mål.

Fleire scoringar blei det ikkje i kampen, og alt i alt var vel kanskje uavgjort eit greit resultat ut i frå spel og sjansar.