Rødt kort: Gøran Wigum, Sogndal
Gult kort: Ørjan Hopen, Sogndal og Erik Hammersvik og Joachim R. Forthun, begge TMFK

Dommar: Ronny Stian Hopland, Skavøypoll
Assistentdommarar: Kjell Alme, Sandane og Kaj Inge Fløde Stadlandet

Tornado Måløy vann i kveld 3-1 over Sogndal i finalen i årets vinterserien for junior herrer.

TMFK sjokkopna på kunstgrasbana på Sandane i kveld. Allereie etter 20 sekund kunne Johnny Solhaug gitt TMFK leiinga, men Sogndal sin keeper Karl Edvin Lysne redda glimrande. Etter to minutt gav midtstoppar Eirik Søraa TMFK leiinga 1-0, etter ein glimrande corner frå Marius Refvik. Corneren skrudde seg høgt inn mot bakerste stolpe, og keeper Lysne fekk så vidt handa på ballen. Ballen gjekk i ein bue opp i lufta før den dala ned i beina til Søraa som scora enkelt frå fire meter.

TMFK var virkelig på hugget i starten av kampen og sette inn presset langt oppe på Sogndal sin banehalvdel. Banas beste spelar Sveinung Frantzen snappa ballen frå ein Sogndalspelar, og slo ei tunnelpasning til Gisle Myhre. Myhre trilla ballen vidare igjen til Sveinung Frantzen som åleine med keeper skaut ballen under keeper og i mål.

Dette såg ut til å vekke Sogndal og i løpet av dei neste fem minutta skapte Sogndal tre svært gode sjansar. Ørjan Hopen var delaktig i det meste Sogndal skapte framover i dagens kamp, men iherdig innsats i TMFK sitt forsvar og litt utur i avslutningane gjorde at Sogndal ikkje scora på nokon av desse sjansane. I staden for scoring til Sogndal så var det TMFK som nok ein gong makta å overliste Lysne i Sogndal sitt mål etter 34 minutt. Sveinung Frantzen fekk ballen etter at ein Sogndalspelar feilrekna eit framspel frå Gisle Myhre. Åleine mot keeper var Frantzen nok ein gong dødelig effektiv og TMFK var i leiinga 3-0.

To minutt etter reduserte Sogndal til 3-1, og redda med det spenninga i kampen. Gøran Wigum kom høgast på ein corner og Johannes Kvernevik var sjanselaus på den gode headinga. Etter reduseringa dabba tempoet og ingen av laga spelte seg fram til fleire sjansar før kvilen.

I starten av 2. omgang pressa Sogndal på for å redusere ytterligare, men Sogndal hadde ikkje marginane med seg og TMFK slapp med skrekken. Drøye kvarteret ut i omgangen var TMFK berre centimeter frå å punktere kampen. Gisle Myhre spelte gjennom Sveinung Frantzen som på halvspretten dunka ballen via fingertuppane til Lysne og i tverrliggaren. Drøye fem minutt etter fekk Gøran Wigum det raude kortet av dommar Ronny Stian Hopland. Wigum hevna seg på ein TMFK-spelar, og Sogndal måtte dermed spele resten av kampen med ti mann. Dette gjorde nok sitt til at resten av kampen blei ein rein transportetappe.

Etter kampen tok kaptein Gisle Myhre i mot pokalen frå SFFK sin representant Rune Sunde.