Norway Cup 2006

Tekst og foto: Leif-Petter Hoddevik

Samendrag, Haugen-Diambars 0-3 (Tirsdag 1 . august)

Diambars er eit lag fra ein fotballskule i Senegal i Afrika, hvor kun 18 spillere ut av 5000 ble plukket ut, så man kan vel si att det er nesten eit lanslag dei møtte.

Haugen er svært godt nøgd med kampen, sjølv om dei tapte 3-0. Alle spillerene var enige om att det var den mest morosame kampen dei hadde spelt.

Dei møtte eit lag i verdensklasse, men Haugen kjempet som aldri før og var nær ved a ta ledelsen, alt fra starten. Etter første omgang var stillingen 1-0 til Diambars.

I andre omgang var taktikken å hindre att det vart flere baklengsmål, med von om a gå videre til A-sluttspill på målforskjell, så kampen utartet seg meir til ein forsvarskamp for Haugen. Men mot slutten av andre omgang, vart presset for stort, og kreftene tok slutt for dei tapre spillerene fra Haugen, og Diambars fekk inn to mål til.

For Haugen stod det om å lage eit mål til i turneringen, eller og å ha reddet eit, så hadde dei vert i A-sluttspill, men Lyn tok den plassen på samme poengsum, men bedre målforskjell.

Men Haugen er likevel videre i B-sluttspill, og skal i ilden igjen allerde kl. 0845 i dag. Optimismen og selvtilliten er på topp for Haugen,og med den innsatsen dei har prestert så langt i turneringen skal det vere ein sjanse og nå langt i B-sluttspillet. Ja, kanskje heilt til finalen.

Haugen og Diambars

Keeper på Haugen Jim Rune Hoddevik i aksjon.

Like før Avspark, spillerene handhilser på kvarandre, og trener til Haugen
(Eirik) (i hvit) gir dei siste instrukser.
Onsdag 2. august kl.0845

Sammendrag: Haugen-Ullern (4-0)

Haugen spelte igjen ein strålende kamp og vann 4-0.

Etter første omg. ledet dei 3-0. Målskårere Eivind Daniel Røed, Marius Hagen og Dan Jøran Hafsås.

I andre omg. la Christoffer Hafsås på til 4-0. Haugen hadde full kontroll heile kampen.

Marius Hagen setter inn eit av måla.
Kl:1400 Haugen- Fjellhammer

1. omg.
Haugen fekk ein dårleg start og fekk eit mål mot seg allerede 2 min etter avspark, og låg under 0-2 etter første omgang.

2. omg.
Men Haugen reiste seg og Christoffer Hafsås, reduserte til 1-2 etter halvspilt omg. Haugen kjempet som aldri før ei forrykende regnbyge satte inn, (ekte vestlansver) og 5 min før slutt utlignet Eivind Daniel Røed til 2-2 som også vart sluttresultatet. Dermed vart det ekstra omganger og golden GOAL.
Haugen kjempet som Løver, og etter 3,5 min i første ekstra omg. satte Marius Hagen in seiersmålet, og ein ny seier var eit faktum.

Cup er cup, så da er det vinn, eller forsvinn. Greier Haugen 3 seiere til er dei i B-finalen.

Etter att seieren var eit faktum, i eit forrykende regnver.

I går feiret Haugen sammen med foreldre og supportere med Pizza.

I dag 3 aug. kl. 0800 var det i igjen i ilden i 1/8 finalen.

Haugen vann igjen 1-0, Haugen var klart det beste laget.

Match vinner vart Eivind Daniel Røed.

Og til ellevill jubel fra Haugen supportere.

Dette blir meir og meir nervepirrende, og trener Eirik Andreassen gir instrukser fortløpende i dei hektiske minuttene, med pulsen langt over hundre.

Kl.1600 seinere i dag er det kvart finale for Haugen sitt småguttelag, og nokk ein gang blir det noen nervepirrende hektiske minutter med høg puls, både for spillere,trener og supportere.
3.aug. kl: 1600

Haugen-Solberg Kvartfinale, (2-1)

Nokk ein strålende seier for Haugen. Haugen fekk ein dårlig start på kampen da ein av spillerene ble skadet i ein hode duell, men tok ledelsen i første omg. med eit prakt skudd fra ca. 15 meter av Toni Lotsberg. 1-0 til pause.

Tidleg i andre omg. utliknet Solberg til 1-1. Men etter vel halvspilt 2. omg. gikk Haugen igjen opp i ledelsen med ein strålende finte og ein iskald lobb inn i 16 metersfeltet av Marius Hagen. Men laget i sin helhet spilte ein utrolig god kamp og alle, med enorm støtte fra supportere var med på å bringe Haugen videre til semifinale som går kl.0800 i morgon, og finalen går kl.12 og der er Haugen forhåpentligvis eit av laga.

Det kan til tider vere tøffe dueller, noe som hører med under ei slik turnering.

Haugen-Rustad (4-0)

4.aug.

Tidleg i dag morgon kl. 0800 spelte Haugen semifinale mot Rustad. Ein kamp Haugen igjen hadde full kontroll over.

Målskårere var Christoffer Hafsås (2) og Eivind Daniel Røed (2) og finale plass var eit faktum.
Kl. 1200 var det avspark i finalen mellom i B-sluttspillet mellom Haugen og Romsås.

Etter ekstra omganger vart stillingen 0-0, og dermed delt første plass. Eit rettferdig resultat. Begge lag var jevngode, og hadde likeverdige sjansar.

Ellers har det vert ein opplevelse, også for oss som foreldre som har vert med igjennom turneringen. Ei oppleving som vi vil minnes i all vår tid.

Ein spisiell takk til trener, Eirik Andreassen som har fått fram laget, og Promotor for Haugen og Norway Cup Aud Espe Haraldsen og Halvard Haugland.

Også ein takk til vår fantastiske busssjåfør, Rune Eldvik som har brakt oss trygt fra plass til plass og vert med oss igjennom hele turneringen.

Bilder fra finalen:

Like før avspark,og lagene hilser på kvarandre.

Begge lag etter endt kamp.

Seiers brølet,når pokalen ble løftet.

Laget med pokalen.

Beviset i klar tekst.

Keeper på Haugen, Jim Rune Hoddevik, ble kåret som Haugens beste spiller gjennom turneringen, sjølv om mange andre namn nokså kunne blitt nemt.

Og til slutt eit bilde av ekte Haugen supportere.